Esküvői fehérgalamb röptetés

A galamb szimbolizálása

A galambok nagyon összetett szimbólum. A béke hírnöke és a jó jel szimbóluma van hozzárendelve nekik, így az emberek általában a várakozás után várják a kapcsolatot a madarakkal a jó eseményekre, a jó szerencsére és a boldogságra, és a legtöbb esetben helyesek.

Galamb a népművészetben

Amikor a tenyésztő a kezei között tartja galambját, önkéntelenül az emberre fókuszálunk, aki itt a Földön ellátja, gondját viseli galambjainak, galambászatának, learatja a babérokat. De a Gondviselés oda-vissza hat. Lelki szinten a kapcsolat ennek a tükörképe: Valójában a galamb (madár, Lélek) viseli gondját az embernek. Éppen a szerint, miként a Földön az ember - neki. A kölcsönösség elve szerint. Végső soron, azok vagyunk, amit magunktól, magunkból adunk.
A galamb feminin jellegű, a szeretett nő szinonimája. A szerelmi vágyakozást és beteljesülést, valamint az örök hűséget is reprezentálja: a szerelem legyőzi az időt. Anyaság szimbólum. A harmónia, a béke és a tavasz jelképe. Tisztaságra, szűziességre utal. A "békegalamb" a háborúellenesség jelképe. Nem a természete alapján, hanem a ragyogó szépsége miatt.

Galamb a zsidó hagyományban

Az özönvíz végén "a vizek megapadának, Noé kibocsátá a galambot a bárkából. És megjöve ő hozzá a galamb estennen, és ímé leszakasztott olajfalevél vala annak szájában. És megtudá Noé, hogy elapadt a víz a földről." (Mózes I./8/10-11) Az ártatlanságot, a békét , a halál felett aratott győzelmet testesíti meg. Isten és az emberiség közötti kibékülés jelképe: Az Élet újjászületik és visszatér a megtisztult földre.

Galamb a hinduizmusban

A hinduk Kámadévát ábrázolták galamb hátán lovagolva. Kámadéva a hindu mitológiában a szerelem és a szexuális vágy istene. Nevének első fele káma, jelentése „szerelem”, „kéj”, a nevének második fele déva, amelynek jelentése „isten”.

Galamb Mezopotámiában

Mezopotámiai kultúrában Innin/Istar/Astara istennő attribútuma, aki a Termékenységet képviseli többek között. Alvilágjárása, a Termékenység éves körforgását mutatja be.

Galamb Egyiptomban

Az egyiptomi kultúrában a halhatatlanság madara. Az Életfa ágán ül, csőrében annak gyümölcsével.

A postagalamb röviden

  1. Hírhozó
  2. Tájékozódás
  3. A lehető legrövidebb idő alatt hazatalál oda, ahonnan ered, az otthonába, az ő "Teremtőjéhez".
  4. Intelligencia
  5. Akarat, küzdeni tudás
  6. Vitalitás (Életrevalóság)